tirsdag 9. september 2008

Ape looks like a dude

Og så kom jeg plutselig til å tenke på Oliver, en sjimpanse som gikk oppreist som en mann, så litt menneskeaktig ut, røyka sigar, så på tv og drakk whisky, og kunne være i meste laget hvis han ble alene med damene. Menneskedamene, altså.



Jeg så en dokumentar om ham i USA for noen år siden. Oliver, the Humanzee. Kanskje det var denne, den ser kjent ut, her er del 1.

Han ble markedsført som the missing link, det ble hvisket om at han var et produkt av noe unevnelig mellom mann og ape.

Oliver var populær da, på 70-tallet, de tok bilder av ham, lekte med ham, latet litt som han var et menneske. Så kom gentesting og ødela festen. Og så gikk det bare nedover. Missing lik og halvt ape er mer spennende enn bare sjimpanse.

Oliver var underholdning i noe tv-greier i Japan også. Det så litt stress ut.

Diskuterer de fortsatt om han bare er en litt kårni sjimpanse, eller noe mer, noe annet? Han er visst ikke helt som andre, man vet bare ikke akkurat hva det er? Eller er det bare folk som fortsatt leser En gal, gal verden som mener det? Herregud, det bladet, det er vel borte nå.

Synes uansett å huske at Oliver ble sendt litt rundt hit og dit til slutt, ikke så mange som brydde seg lenger. Jeg ble trist av dokumentaren. Han virket så alene, passet ikke inn noe sted.

Men kanskje husker jeg feil? Her er wikien hans, i følge den ble Oliver sist fotografert på en vannemelonfest i april 2008. Det høres jo ikke så gæernt ut.


Ingen kommentarer: