tirsdag 9. september 2008

Alt skal være likt. Alltid.

Joda, det er noen dager siden, men det irriterer meg fortsatt. Mette-Marit skal studere ved BI, Dagbladets ingress består av en eneste setning: Kronprinsessen ble ikke særbehandlet. Ja, det skulle tatt seg ut. Apanasje er altså helt greit, men du kødder ikke med samordna opptak.

Vel, BI er kanskje ikke med i samordna opptak. Likevel, her har søknaden uansett blitt vurdert helt likt som alle andre. Kanskje sto det en stund mellom kronprinsessen og 24 år gamle Bente fra Nittedal? Og Trond fra Sandvika, han hadde jo så gode attester. Men heldigvis, Mette-Marit fikk studieplass som fortjent. Flaks for BI at de ikke fikk altfor mange usedvanlige sterke søknader i år da. Så slapp de å avvise kronprinsessen.

Og hvorfor synes Dagbladet dette er det viktigste spørsmålet de kan stille? Hadde rektor svart at hun hadde fått særbehandling, ville de vel ha funnet den som sto på førsteplass på ventelista, "METTE-MARIT TOK STUDIEPLASSEN", "Martin prøver igjen neste år". Så måtte Martin ha jobbet fulltid i den ekstrajobben på bar i et halvt år, kanskje spart opp litt og reist på backpacking til Sørøst-Asia. Det er ikke sikkert det hadde vært så dumt for Martin, heller. Mange som angrer på at de ikke tok et friår og reiste litt.

Men de kongelige, ja. Hva er vitsen med et kongehus om vi ikke kan ha det litt gøy med dem? Kle dem ut med artige hatter, sende dem rundt i verden og se hva tyske og spanske blader skriver. La dem få ha litt fine møbler og kunst, så det ikke blir flaut når de får besøk av presidenter og andre kongelige. Jeg synes heller ikke det gjør noe om de får studere, og faktisk har noe å melde når de møter andre lands statsoverhoder.

Men det er jo lett for meg å mene, klart det er kjipt for Martin.

Ingen kommentarer: