onsdag 29. juli 2009

Oh, get me away from here

Jeg hører Belle and Sebastian og Step into my office, baby på radio og så kom jeg på da jeg var på konsert med dem på Rockefeller for noen år siden.

De tok et menneske fra publikum opp på scenen, jeg klarte aldri se om det var en gutt eller jente, og jeg ble ikke ferdig med det, hvorfor må hjernen plassere folk i et kjønn, hvorfor klarer den ikke la være å forsøke når den ikke får det til.

Og så spilte de Get me away from here I'm dying, og jeg tenkte Å, for en perfekt sang å få en fra publikum uten sangstemme til å synge med på, og det var ikke klamt, bare fint.

6 kommentarer:

Strekker sa...

Ja, det var en genistrek. Fin konsert! Skulle gjerne ha hørt dem live flere ganger. Min kule venninne Åshild spilte The Boy with the Arab Strap i 1998, og siden har det bare ballet på seg.

Hva syns du og andre om utviklingen fra og med Dear Catastrophe Waitress? Jeg syns produksjonene bare har blitt bedre og bedre, de tidligere platene ble litt repeterende til slutt. Men jeg har hørt gamle fans som sier de ikke liker de nyere platene. Jeg elsker Waitress og The Life Pursuit. Må danse hver gang!

ogjegbare sa...

Hehe, ja, jeg hadde også en kul venninne som hooka meg opp med B&S på slutten av 90-tallet.

Jeg falt litt av etter Dear Catatrophe Waitress, ikke fordi jeg synes de ble dårligere, tror heller det var jeg som bare ble lei og glemte dem litt.

Men jeg er fortsatt forelska i My wandering days are over og munnspillsoloen i Me and the major.

Strekker sa...

Enig!

Men du? Unn deg selv å høre litt på The Life Pursuit.

For eksempel Funny Little Frog og The Blues Are Still Blue. Spretnere enn gammel B&S. Men likevel gjenkjennelig. Og vanskeligere å bli lei av (har prøvd!).

ogjegbare sa...

Takk og skal bli! Jeg liker å unne meg selv ting.

mette myhr sa...

Jeg håper jeg er den kule venninna?
Herregud, jeg klarer heller ikke glemme det mennesket. Det må da være noen der ute som vet om det var gutt eller jente?

ogjegbare sa...

Tror Vibeke kom deg i forkjøpet med selve introduksjonen, men du har stått for massiv B&S-input og er kul, så det var ikke dumt tenkt.

Ja, noen der ute vet hvem det mennesket var. De burde si fra.