søndag 7. juni 2009

Telefonkatalogen vet når du har bursdag

Og det forteller den gjerne til alle andre også. Du kan jo søke på deg selv og se her.

Men hvorfor? Jeg ser ikke hva slags nytte det skal ha, så lenge du ikke har fødselsåret er det jo ikke så lett å vite hvilken Jan Johansen i Oslo som er riktig likevel.

Fødselsåret er vel ikke lagt ut på grunn av identitetstyveri og den slags?

10 kommentarer:

fr.martinsen sa...

Nytten er for reklamesalget, rett under står det "send en blomst".

ogjegbare sa...

Men da vet du jo allerede at den du søker opp har bursdag? Og har kanskje allerede blomsterplaner og ville gått rett inn på nettsiden til en blomsterbutikk i stedet?

Er det et stort marked for at folk skal finne et telefonnummer, oppdager plutselig at vedkommende har bursdag og klikker på send en blomst før de egentlig vet hva de gjør?

Og er det ikke litt rart å legge ut bursdagene til folk som en reklamegimmick?

fr.martinsen sa...

Nei jeg tror ikke det er noe stort marked for det. Og jeg tror de får pes for dette i morra og slutter med det. Hvis det skulle vært hjelp for publikum for å vite om man har funnet rett person ville det jo stått fødselsår.

ogjegbare sa...

Ja, jeg lurer på hva de hadde tenkt.

Jeg håper informasjonsrådgiveren deres får seg en god natts søvn. Det tar på å beklage på det sterkeste en hel dag.

Synline sa...

I jobbsammenheng hadde det vært til hjelp en og annen gangen, jeg ser den. Kanskje når man skal ut og lete etter gamle klassekamerater også?

Men likevel, nei takk!

ogjegbare sa...

Hadde du fått bruk for det i jobbsammenheng? Jeg tror bare jeg hadde fått bruk for det med fødselsår, hvis jeg visste om det var en tenåring eller femtiåring jeg lette etter.

Unknown sa...

de burde i det minste spurt om lov først, det gjør 1881. tror pent jeg holder meg til dem fra nå av hvertfall. sjekk www.1881.no, stem i pollen deres og sørg for at ikke de også legger ut sånn teit info!

ogjegbare sa...

Jobber du for 1881? Kommentaren din hadde litt reklameschwung over seg.

Etter reaksjonene Eniro fikk, tviler jeg på at noen andre nummeropplysningsselskap har lyst til å gå på en lignende bursdagssmell. At de skulle trenge en poll for å sjekke stemninga, virker merkelig.

Won-Tolla sa...

Hm? Jeg prøvde dete og fantsom ventet mitt navn, adresse og telefonnummer. Linker til kart og søk på Kvasir, og knapper for personlig info (samme opplysninger og større kart), gi gave og gi blomst. De to siste fører til sider hvor man kan sende gavekort og blomster.
Enten er dette et lokalt eksperiment, eller en paranoid blogger som tilfeldigvis har samme post- eller telefonnummer som en viktig dato... ;-)
(Får du noia når du ser "Du er her" på en orienteringstavle også?):D

ogjegbare sa...

Nope, Won-Tolla. De fikk så mye kjeft at de tok bort fødselsdatoen. Dette var i begynnelsen av juni.