søndag 26. oktober 2008

Alec Soth: I love you, I hate you always

For et par år siden ga den amerikanske fotografen Alec Soth ut boka Niagara, visst, vi skal til den berømte fossen som skiller USA og Canada. Mange bryllup her. Og ofte ikke av den mest påkostede sorten.

Men Alec Soth sier at han hadde en slags romantisk forestilling av byen, eller kan man si byene, det er jo på en måte en kanadisk og en amerikansk Niagara Falls på hver sin side av vannet.


Han ville utforske kjærlighet og forhold, og reiste opp dit til sammen sju ganger, hver gang var han der i to-tre uker. Det begynte bra. Men så ble det bare trist.


Fra et intervju i The Digital Journalist, februar 2006:
Soth says that as the work progressed it became like a downward spiral, and became darker and darker in tone.

"There's this one guy named David. He may not be in the book ... his girl committed suicide. He had this collection of love letters ... the letters were so raw." Soth said the work was becoming too dark. He had wanted to maintain the sense of melancholy without it becoming so intense. But it was becoming harder to do.


Han hadde tenkt til å dedikere boka til kona. Det ble etter hvert klart at det var en ganske dårlig idé.






Han tok mange bilder av par, en del dem nakne på hotellrommet, gjerne mer nakne enn disse to også, if you catch my drift. Som alltid, når folk slipper en fremmed fotograf så nært inn på livet, lurer jeg på hvordan de har snakket sammen på forhånd. Hvordan har han lagt fram at bildene skal stilles ut, at de vil ligge på nettet? Det er vel ikke sånn at alle han tar bilder av tenker Alt for kunsten!, eller..?


Feirer man en skilsmisse? Ja, nei, det kommer vel an på.


Han tok bilder av en del kjærlighetsbrev som var litt hyggeligere i tonen, men jeg liker dette. Jeg vil ikke lese you take my breath away med løkkeskrift, nei, føkk you, David. I hate you always.


De ser ut som et par som ville ha giftet seg før de fikk så mange unger. Har de vært skilt, og så gifter de seg igjen? Er det barn de har fra hver sin kant?


KISS Diary, Volume III.

Hjemmesiden til Alec Soth har flere bilder.

2 kommentarer:

Maria Amelie sa...

Rå bilder. takk for fin post.
m:-)

ogjegbare sa...

Hei maria amelie, og takk :)