søndag 15. mars 2009

Lewis Boren ble bitt av en hvithai

og da de fant kroppen hans hadde den akkurat de samme bitemerkene som surfebrettet. Eller kaller man det bitemerker når en svær bit rett og slett er bitt helt av og mangler?

Boren hadde padlet ut i vannet i Spanish Bay, litt sør for Moneterey i California på formiddagen 19. desember 1981. Først hadde han surfet med venner, men etter lunsj inne på land dro han ut igjen, alene. Og det var det.

Et par surfere fant brettet hans neste dag, en stor bit manglet. Den dukket opp litt lenger borte på den samme stranda. Kroppen til Boren ble funnet fire dager senere, et par kilometer lenger nord.

Det var blodflekker på brettet, og det virker jo rimelig, men det var ikke Borens. Det var visst haiens, kanskje den skar seg i kjeften på surfebrettet. Bitemerkene viste at haien som hadde bit Boren var mellom 5,5 og 6 meter lang, og at det var en hvithai.

Både det spektakulære bitemerket på brettet og Borens kropp gjorde at han ble og fortsatt er et av verdens mest kjente shark attack-ofre.

Jeg lurer på hvordan det er å bli kjent for måten du dør på. Eller, hvordan det er, man er jo død. Man slipper å oppleve å bli kjendis hvert fall. Det må være utrolig irriterende med folk fra videregående som plutselig skryter på seg at de kjente deg mye bedre enn de gjorde og at du sa det og det og en gang rota dere på fest, og du kan ikke rope tilbake at det var bare litt kyssing og knapt nok det og egentlig var du veldig full og ville aaaaaldri ha gjort det edru. For eksempel.

Tenk om jeg kunne google fram noen som sier at de rota med Lewis Boren? Et øyeblikk.

Ingen kommentarer: