fredag 31. juli 2009

Size matters

Du, har sønnen vår kanskje litt liten tiss?

En venninne hadde vært på barselbesøk hos en annen venninne, og oppdaget at den nybakte morens to uker gamle sønn hadde større tiss enn hennes egen på ett og et halvt år.

Etterpå viste det seg at den nyankomne har fått flere av mine venninner (alle med sønner) til å bli bekymret. Herregud, tissen til sønnen min er mye mindre. Uff, håper han ikke plages med det når han blir eldre. Joda, det skal ikke ha noe å si før puberteten, men... Hjemme hos ei ble bekymringen til krangel, far slo neven i bordet, NÅ HOLDER DET!

Dette er noe av det jeg liker med å bli eldre, med nye livsfaser enten det gjelder meg eller de rundt meg. Ting jeg aldri hadde tenkt at man kan komme til å tenke på, men så klart sammenligner man vel barnet sitt med alle andres. Hva annet kan man gjøre.

torsdag 30. juli 2009

Hvem har pult?

Oppdaget akkurat Who's dated who?, nå sitter jeg og sjekker hvilke kjendiser som antakeligvis har pult, direkte og indirekte.

Hvor mange ledd er det mellom Harvey Keitel og Whitney Houston, fire sier du? Jeg prøver å finne absurde kombinasjoner, det skal jo ikke være for opplagt. Hva hvis jeg mikser aldersklasser?

onsdag 29. juli 2009

Oh, get me away from here

Jeg hører Belle and Sebastian og Step into my office, baby på radio og så kom jeg på da jeg var på konsert med dem på Rockefeller for noen år siden.

De tok et menneske fra publikum opp på scenen, jeg klarte aldri se om det var en gutt eller jente, og jeg ble ikke ferdig med det, hvorfor må hjernen plassere folk i et kjønn, hvorfor klarer den ikke la være å forsøke når den ikke får det til.

Og så spilte de Get me away from here I'm dying, og jeg tenkte Å, for en perfekt sang å få en fra publikum uten sangstemme til å synge med på, og det var ikke klamt, bare fint.

fredag 24. juli 2009

Bagasjebåndsforbrytelser

Det er å løpe. Å hoppe med hoppetau.

Bagasjebånd nummer 1 på Gardermoen var pepra med disse klistremerkene. Hva med frisbee? Er det lov? Eller hører det hjemme med løping og hoppetau? Tenker vi sport och spel generelt, eller disse aktivitetene spesielt? Ikke godt å si.

Løpinga gjør at jeg tenker generelt,
men det hoppetauet er så spesifikt.

Når vi først snakker om bagasjebånd og ting som ikke er lov: Hvorfor blir ikke flere kofferter stjålet? Man kan jo bare ta en anonym, svart koffert og trille avgårde, antakeligvis antar noen at du har lik koffert som dem, og blir stående ved båndet og vente. Hvor er de rumenske bandene? Har de ikke prøvd en gang?

I utlandet har jeg ofte måttet vise fram kvitteringen, noen har sjekket at det faktisk er min egen sjanglete, knallblå trillekoffert jeg drar på. Men som regel ikke.

tirsdag 21. juli 2009

Klær og begravelse

Jeg skal i begravelse på torsdag. Det er ikke i min familie, det er i hans. Noen i slekta har jeg ikke møtt før, noen bare én gang. Det er første gang jeg er med ham på et av de store ritualene. Jeg har lyst til å gjøre et godt inntrykk, jeg har lyst til å være der med ham uten å føle meg keitete og dum fordi jeg bommer på kodene.

Jeg var i min første begravelse som tenåring. Jeg trodde man måtte gå i helsvart, men mamma sa at det ikke var så farlig, bare man hadde på seg noe pent og litt diskret. Ikke for mye kropp og naken hud, ikke klær som sier jeg liker gutter og fester og alt som er gøy. Det endte likevel opp med at jeg så ut som en fjorten år gammel grandtante, i svart.

Et par år senere var jeg i en ny begravelse og hun som var død ble bare femten år. Kirka var full av ungdommer i helt vanlige klær, Doc Martens og Levis 501. Lillesøsteren til hun som ble begravet hadde på seg en knallrød kåpe. Jeg følte meg dum i de svarte tanteklærne mine.

Nå har jeg funnet en fin svart kjole, passe lengde, ikke for trang, ingen pupper som velter ut. Svarte sko og svart veske har jeg. Og en liten jakke som dekker skuldrene. Eventuelt lurer jeg på om jeg er litt for pyntet, jeg føler meg kanskje litt for fin, men kan man være for pyntet i en begravelse?

Og så var det strømpebuksa. Hudfarget nå om sommeren, eller skal den også være svart?

Jeg har googlet, og jemini, det er en del meninger der ute. Jeg liker de som anbefaler perleøredobber til alt begravelsesrelatert (det har nemlig dronning Silvia gjort med stort hell) og at man skal gå til frisøren med sitt 3 cm korte lilla hår for å streite det ned.

mandag 13. juli 2009

søndag 5. juli 2009

Bimbo

Jeg tror det er gode sjanser for å få hatt seg litt rett nord for Mosjøen.